Ger 6 x 60 ml
67g bivax
1,5 dl olivolja
1,5 dl solrosolja
eventuellt Eterisk olja för doftsättning
1. Smula ner bivaxet fint i en bunke.2. Ställ bunken i ett varmt vattenbad på spisen och låt bivaxet smälta helt. Obs, rör ej om!3.Tillsätt olivolja och solrosolja (gärna ekologiska oljor) .4. Låt allting smälta helt. 5. Lyft bunken ur badet och rör om tills salvan tjocknar något.6. Tillsätt ev. eterisk olja, tex. 20 droppar lavendel.7. Häll upp på rena torra burkar.
Kastrullen och vispen diskar du enkelt om du först torkar av all salva med hushållspapper, och sen smörjer in redskapen med diskmedel, därefter diska som vanligt.Detta är en ganska stor sats som räcker rätt långt, men passar perfekt om man vill göra flera samtidigt och ge bort. Men om du vill göra salvan för eget bruk, gör en halv sats. Salvan håller i ett halvt år.
Lycka till!
Hej!
SvaraRaderaJag tänkte försöka mig på att koka min egna salva imorgon. Och ditt recept verkar ju perfekt!
Jag gillar när salvan är ganska hård, hur blir konsistensen på dina salvor? Är den mjuk eller hård?
Med vänlig hälsning, Viktoria